top of page

Deel 2

De Opvangdag

De dagstart

We starten de (mid)dag altijd gezamenlijk met een dagstart. In onderstaand filmpje laten we je zien hoe dat er aan toe gaat en wat je kan verwachten. 

De Dagstart

Google chat & communicatie

Om werk en prive te scheiden hebben we bewust gekozen voor Google Chat. Je kan met Google Chat eenvoudig taken en bestanden delen. Hierdoor kunnen we efficient informatie delen en zien wie waar mee bezig is. Je wordt vanzelf uitgenodigd voor verschillende groepsruimtes die voor jou van belang zijn.

Handig is wel om samen met je begeleider af te spreken hoe jullie met elkaar communiceren. De meeste stagebegeleider vindt het prettig om binnen zijn of haar werktijden voor je klaar te staan, app dan wel via google chat of stuur een email of bel even op.

P.S. Bellen is altijd sneller en persoonlijker! :)

Google Foto's

Ouders vinden het meestal cool om foto's te zien van wat de kinderen voor avonturen beleven. Je kan de foto's die je bij WildWoozt maakt eenvoudig opslaan in Google Foto's en delen met ouders via de Kindplanner Groepsapp. Hierna verwijder je de foto's direct van je telefoon, zo houd je ruimte op je telefoon en heb je geen foto's van kinderen tussen je media staan.

Voor privé gebruik maken we uiteraard geen foto's/video's van kinderen, ook niet voor sociale media.  

Google

(Bak)fietsen

Wij halen de kinderen op met prachtige bakfietsen. Daarnaast vragen we kinderen vanaf 7 jaar om zo veel mogelijk zelf met de fiets te komen. De (bak)fietsen zorgen voor een stukje vrijheid, omdat we verder weg kunnen en meer materialen mee kunnen nemen. Ben daarom zuinig op de bakfietsen! Dit is wat WildWoozt bijzonder maakt. ​

Mankementen

Als er iets kapot is aan een fiets, zorg dan dat je direct melding maakt. Dit kan op de wildwoozt startpagina (www.wildwoozt.nl/startpagina) Als we kleine mankementen direct aanpakken, hebben we er langer plezier van!

Een van de mankementen die regelmatig voorkomt is dat de fiets "doortrapt" wacht niet te lang met het doorgeven van dit mankement. De fietsen zijn ons belangrijkste vervoersmiddel, we moeten hier dus zuinig op zijn!

Ee

Bakfietsen

Scholen

Elk kind wordt op de reguliere schooldagen op school opgehaald. Elke locatie heeft een vast aantal scholen waar ze gaan op halen. De meeste scholen liggen tot maximaal 10 minuten fietsen vanuit de locatie. Hieronder een overzicht van elke locatie en welke school verbonden is aan die locatie. 

Genneper parken

Bs de Talisman

BS de Regenboog (Mimosaplein)

BS de Regenboog (Begoniastraat)

BS de Floralaan

Bs het Karregat

Parktheater

Bs de Trinoom

Bs de Hasselbraam

Bs Reigerlaan

Volley

BS Startblok

BS Springplank

Bs Hanevoet

Scholen

Foto's en video's

We gaan verstandig om met het gebruik van foto's en video's. We plaatsen voornamelijk foto's in KindPlanner om ouders blij te maken en te delen wat voor coole activiteiten we ondernemen. De allerleuksten beelden plaatsen we alleen op social media als we zeker weten dat ouders dit goed vinden. 

Do's

01/

Maak regelmatig foto's

Ouders zien graag wat hun kinderen bij WildWoozt doen. Achteraf is het altijd leuk als je de foto's kan delen. Het meespelen gaat natuurlijk voor, maar als het kan, vooral doen!

02/

Houdt afstand

Foto's waarop kinderen niet direct herkenbaar zijn, kunnen we vaak beter gebruiken dan foto's van dichtbij. Wissel het af en maak alleen portretten voor op KindPlanner. 

03/

Deel foto's direct in KindPlanner

Wacht niet te lang met delen. Een week na dato zijn kinderen de activiteiten weer grotendeels vergeten. Als ouders iets delen is dat vaak ook als het recent gemaakt is. 

Dont's

01/

Bloot

We maken geen foto's van kinderen met ontblote lichaamsdelen. Gebruik hierbij gezond verstand of overleg met je collega's of je het passend vind. Bedenk goed hoe ouders het zien. 

02/

Foto's bewaren

Je mag foto's maximaal 2 maanden op je telefoon laten staan. Gooi de foto's na verloop van tijd dus vooral lekker weg. Scheelt ook veel ruimte op je telefoon

03/

Delen van foto's op social media

Je deelt zelf geen foto's op social media tenzij je daar nadrukkelijk toestemming voor hebt. Ouders kunnen hier erg gevoelig voor zijn, dus ben voorzichtig. Je mag altijd foto's van WildWoozt delen (graag zelfs).

Fot's en video's

Poetsen

Een schone werkomgeving is niet alleen prettig, het hoort erbij. Het is de WildWoozt Way of Work (WWOW). Dit doen we met zijn allen en heeft een belangrijke oorzaak. De GGD controleert of we hygiënisch werken, maar we doen het uiteindelijk voor onszelf en de kinderen. Bespreek met je buddy hoe de WoW op jouw locatie is. 

De WWOW

Kort na de start van WildWoozt kwamen we voor de keus te staan. Zelf poetsen of een schoonmaakbedrijf inhuren. Britt en Jorn werkte ieder 4 uur per dag, maar wilden graag meer. Door zelf te poetsen en op te ruimen, konden ze 5 uur per dag gaan werken. De keuze was snel gemaakt! We besloten het zelf te doen en noemde het de WildWoozt Way of Work. 

De voordelen

We hebben lang gezocht naar de beste manier om het poetsen te organiseren. Dit is niet altijd makkelijk, want ouders en kinderen komen en gaan. Iedere locatie stelt zijn eigen WWoW op. De WWOW kaan altijd aangepast en verbeterd worden. Zelf poetsen en opruimen heeft veel voordelen:

  • Je maakt meer stageuren

  • je start en eindigt de dag altijd samen 

  • je weet altijd waar alles ligt

  • WildWoozt wordt je eigen plekje

Poetsen
bottom of page