De zon speelt buiten. Kom jij ook?

Bijgewerkt: 15 feb 2019

Gek word ik er vaak van. Altijd maar weer die iPad. Natuurlijk is het voor ons als ouders ook een rustpunt, maar als we niet uitkijken komen kinderen straks helemaal niet meer uit zichzelf in beweging.

Wonend in het centrum van Eindhoven valt het mij vaak op. Er spelen zo weinig kinderen op straat. Ook mijn kinderen vinden het niet erg om binnen te zitten. Als ze wel op straat spelen, lijken ze echter zo veel plezier te hebben. Ze maken vriendjes met nieuwe kinderen en gaan zelf aan de slag om spellen te verzinnen.


Lang dacht ik dat ik alleen stond in mijn gevoel over de lege straten en pleintjes. Steeds vaker zag ik echter instemmend geknik als ik er over sprak. Het leven van kinderen verplaatst zich steeds meer naar een digitale wereld. Hier heb ik verder geen probleem mee, want de maatschappij veranderd nu eenmaal. Maar bewegen en buitenspelen mogen we zeker niet achterstellen.

"Ik wil kinderen weer leren hoe leuk het is om buiten te spelen"


Dit is voor mij de reden geweest om te starten met WildWoozt. Ik wil kinderen weer leren hoe leuk het is om buiten te spelen. Samen dollen op het plein of ravotten in het bos of park. Met elkaar spannende activiteiten of nieuwe sporten beleven. Die dingen doen, waar we vroeger zelf zoveel plezier in hadden. Trefbal, StoepRandjeButsen, Verstoppertje, Overlopertje of een mega stoepkrijttekening maken.


En dat is natuurlijk best spannend. Want een BuitenSchoolse Opvang start je niet zomaar. De laatste aanvraag voor de vergunningen zijn ingediend en nu is het wachten op een definitief akkoord voor augustus 2018. Dan kunnen we in het nieuwe schooljaar de deuren van WildWoozt open gooien!

219 keer bekeken

Privacy Statement.                                                                               © 2018 by Wildwoozt.