Mag ik buiten spelen? Het regent

Bijgewerkt: 15 feb 2019

Als de eerste donker wolken aan de hemel verschijnen, kijken de ouders al snel bezorgt naar de horizon. De kinderen zijn totaal niet bewust van het zogenaamde kwaad en spelen er nog lustig op los. Als de eerste druppels vallen grissen de volwassenen hun spullen bij elkaar en vluchten naar binnen.

Wars van alle hectiek spelen de kinderen rustig verder. Zij hebben het verband tussen regen en paniek in hun kleine breintjes nog niet gelegd. Het voelt wel grappig, die koude druppeltjes. Het doet ook geen pijn. Dus waarom rennen al die oudjes eigenlijk naar binnen?


Dit is natuurlijk gedrag dat we in de loop der tijd van elkaar zijn gaan overnemen. Regen doet namelijk geen pijn. Ja, je wordt er nat van, maar is dat erg? In het zwembad vinden we het heerlijk, maar als we buiten aan het spelen zijn hebben we het plots liever niet. En dat leren we onze kinderen ook direct. Terwijl ze er juist veel van op kunnen steken.


Water is namelijk een interessante vloeistof. Het voelt koud op je huid. Het loopt over de grond en verzamelt zich in plassen waar je in kan springen. Zand kun je er plots fijn van kneden en als de zon erop schijnt gaat het roken. Allemaal kenmerken die wij voor vanzelfsprekend aannemen. Maar voor kinderen is het erg interessant.


"Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel!"


Bij WildWoozt geloven we dan ook niet in slecht weer. Sterker nog! Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Voor een druppel regen vluchten wij dus niet naar binnen, daar is wel wat meer voor nodig. Bij een miezerig buitje spelen wij gewoon lekker door. Sijpelt het wat harder uit de lucht dan moeders willetje lief is? Dan trekken we lekker onze wilde woeste waterdichte regenjas en laarzen aan en gaan op avontuur.


En is er storm of bliksem op komst? Dan gaan we natuurlijk wel gewoon naar binnen. Want we zijn wel Wild en Woozt, maar we zorgen wel dat iedereen veilig is!

184 keer bekeken

Privacy Statement.                                                                               © 2018 by Wildwoozt.